fredag 1 mars 2013

v.9

Hej!

Då har vi kommit fram till sportlovet. Vi har som vanligt lärt oss massor under veckan:

Matte:
Vi började veckan med att kolla av om alla elever har förstått klockan, datum och temperatur. Några känner sig säker medan några övar på lite extra.
Vi fick testa på att jobba med miniräknaren och upptäckte att det krävs rejält med mattekunskaper för att kunna hantera en miniräknare.

miniräknarmatte

 Idrott:
Idrotten har under veckan gått i dansens tecken. I måndags hade vi tre olika dans och musik-lekar. Vi började med att leka Artistkull. När man blev tagen ställde man sig på scenen och sjöng och dansade till fartig mello-musik. För att bli räddad måste en kompis komma och ställa sig framför och dansa likadant en stund.
Efter det fick vi besök av två små hundar. När de hundarna var på någons fötter började den personen dansa - och alla andra härmade efter. Här nedanför ser ni Linnea och Noel som leder gruppen.

 Vi avslutade lektionen med en "linedance-inspirerad" dans med Yohio som bakgrund.  Det var inte så lätt men alla försökte så gott de kunde - och kunde hänga med bra i stegen.


Torsdagens idrott fortsatte i dansens tecken. Vi lekte musikstopp, tagenleken "artistkull" från i måndags och så avslutade vi med att alla elever skapade en egen dans. Först bestämde de i par, en stegserie. Nästa steg var att de gick ihop med ett annat par - och satte ihop sina steg. Endel grupper blev sedan tre par - och fick därmed tre olika steg att använda i sin dans. I bakgrunden spelades "Gosa" från mello 2013. (Så nu vet ni varför stor del av gänget gick och trallade på den i torsdags :))
Eleverna var superduktiga! Jag var riktigt imponerad när de visade sina danser för varandra :).


Några bilder från tagenleken - "artistkull"...


NO:

På NO´n vecka 9 har vi arbetat färdigt med kapitlet Elektricitet i arbetshäftet. Vi har haft prisutdelning på tipsslingan vi gick för ett tag sedan. Alla hade bra resultat och ett helt gäng med elever hade 10 rätt av 10. De fick var sin liten uppmuntran i form av ett sudd.


Vi har börjat med våra elektroniska spel. Först fick vi testa det spel som Elisabeth gjort.



Elisabeth har förberett många kablar :)
Det kluras på frågor till spelen. Välkomna på Öppet hus för att prova dem :)!


Svenska:
Vi har lyssnat på Mio Min Mio och låtsades att vi var Mio och skrev ett vykort hem till Benka. Alla valde att berätta om olika saker, det kunde vara om Miramis, fader Konungen, Riddar Kato, Nono och flöjten av pilträd, Jum-Jum osv.

Ett annat lektionspass ägnade vi åt att skriva en faktatext om ett favoritdjur.






SO:
Alla lektionspass har handlat om Medeltiden. Vi har läst om bland annat Digerdöden och Hansan. Vi har börjat jobba med tidningen Medeltidsnytt där det skrevs om både adel, borgare, präster och bönder, det gjordes frågesport och korsord. Det skrevs om Medeltida mode och mat. Några berättade om Drottning Margaretas liv och Magnus Eriksson. Det är flitiga journalister som Rista Typsdotter har anställt.



Många Huset böcker börjar bli klar!

Max har gjort en fin klocka på slöjden.





Nu hoppas vi på ett härligt lov med många soltimmar!
Ses igen måndag den 11 mars.




1 kommentar:

  1. Yippi! Alla ser jätteglada ut på dansbilderna. Och på andra bilder också förresten.
    Inger

    SvaraRadera