torsdag 28 mars 2013

v.13

Hej!

Vi börjar med en Glad Påsk-hälsning från alla elever. Här kan ni se lite vad vi sysslar med på dagarna ;).
Eftersom det fanns elever som inte var med på den första får ni två varianter att beundra...



Resten av veckan har vi faktiskt spenderat lite mer stillasittande....

Vi har fortsatt att träna på strategier för att räkna ut subtraktion. Vi har tränat på att använda talsorterna var för sig, bakifrån med plus eller uppställning. Här nedanför spelar vi ett spel. Vi börjar på 5555 och ska ta oss ner till 0 genom att slå tre tärningar, bilda ett så högt tal som möjligt och dra ifrån talet. Idag fredag dör vi diagnosen för området för att se om vi behöver repetera något inom området efter lovet. 


Idrotten blev väl inte så värst stillasittande heller...
Vi hade styrketräning med hjälp av en kortlek. I mitten ligger en kortlek med baksidan uppåt. Eleverna är uppdelade i små lag. En person ur varje lag springer fram och hämtar ett kort. Sedan ska man, beroende på vilken färg man får, göra olika styrkeövningar. Om man tex får hjärter kung, så ska man göra 13 upphopp och om man får spader 6 ska man göra sex armhävningar. När alla kort var hämtade var det dags att räkna ihop poängen.

Här är ett kort från förra veckans NO.-lektion som glömdes bort...
I onsdags hade vi "påskeftermiddag". Vi såg en film om "Påskens hemligheter", målade lite påskbilder och letade påskord och gick en påskpromenad med kluriga frågor. Där gällde det att läsa en text och komma ihåg informationen till nästa lapp på rundan - för där kom frågan till texten på förra lappen.
Dagen avslutades med klassernas egen "Harlem shake".

I svenskan har vi arbetat med substantiv utifrån "Mio min Mio-kapitlet". Vi har pratat om substantiv, gjort övningar på smartboarden och så gjorde vi en övning där vi skulle leta olika substantiv ur en text från Mio min Mio.

På NOn såg vi en film om örat.

Många har fått tider för utvecklingssamtal på mail eller papper. De som ännu inte fått kommer att få dem hemskickade inom kort.

Nästa vecka (vecka 15):

Den veckan kommer danspatrullen hit på onsdagen för ett första pass med dans. Vi har även en hel hög grabbar som ska hjälpa 3:orna eftersom det saknas grabbar där. Roligt att så många ville dansa mer :).

På torsdagen kommer vi att ha tjej och killgrupper på idrotten/engelskan. Malin kommer att ha idrotten, Elisabeth engelska och Anna börjar med några utvecklingssamtal.

Ha nu ett bra påsklov så ses vi igen måndagen den 8/4.



                                                                 //alla vi i år 4





4 kommentarer:

  1. Vad roligt det är att läsa om allt ni gör på skolan! Ni verkar ju lära er hur mycket som helst, och jag hör av Albin att han trivs hos er i klassen. Den där Harlem-Shake-dansen, ska ni inte lägga upp den som film? :)

    SvaraRadera
  2. Haha - såg ju nu att dansen ligger där som film. Hur kunde jag missa det? :)

    SvaraRadera
  3. Vilka filmer! Ni är roliga ni!
    // Inger

    SvaraRadera
  4. jag gillar era kommentarer :D
    en elev

    SvaraRadera