fredag 22 mars 2013

vecka 12

Oj vilken händelserik vecka vi har haft...

Elvira och Julia börjar att berätta:

Det här har varit en väldigt rolig vecka! I måndags var vi uppe i elljusspåret och lekte! Tex, frystagen, kurragömma med dunk och splat! Vi har inte haft musik för att det blev konsert istället och det var mycket roligare än vanlig musik! Vi har även haft öppet hus och då hade vi Medeltids redaktionen uppe på loftet! Vi hade våra NO-projekt i 4Bs klassrum! Sen i 4As klassrum hade svenska och lite engelska! Idag, fredag hade först halva klassen EQ och sedan hade andra halvan bild! Vi har även sett klart sista avsnittet av geografens testamente! Och fått ny engelska läxa!☺

                                                                          Ha en trevlig helg!♥

Vi fick gå på konsert med Nordiska kammarorkestern. De har ett samarbete med några elever från Minervaskolan som har fått skriva texter som sedan orkestern har komponerat musik till, det var riktigt häftigt. Läs mer om deras samarbete här.



Våra klassrepresentanter har varit på matråd och elevråd. På elevrådet bestämdes bland annat att Björkbacka ska få Minervas klätterställning. Kul!

Veckans stora "happening" Öppet hus på skolan, över 400 personer besökte oss, vilket vi tycker är fantastiskt kul!!! Här kommer lite bilder från vår utställning:







Vi passade på att visa upp hur vi lär oss mer om Medeltiden, hur vi har jobbat och vad vi har lärt oss i NO ämnena, våra fina Huset böcker mm. mm.

Som vanligt har vi även pysslat med en hel del på dagarna, här kommer lite exempel:


Mattespel, övar subtraktion, huvudräkning.


Vi har kämpat på med tidningen "Medeltidsnytt". Ett gäng (se nedan) valde att även filma en intervju med Medeltidsmännen Birger, Valdemar och Erik.
Birger, Valdemar och Erik
I måndags var idrottshallen upptagen så vi spenderade eftermiddagen ute.
Här brännboll...

Splat!

Tagen...

Kurragömma...
 På idrotten i torsdags spelade vi paintball. Kul!




Nästa vecka:

Vi har två praoelever från årskurs 9.

På torsdag slutar alla elever klockan 13,00.

Sen är det PÅSKLOV!

Hej svejs!

2 kommentarer:

  1. Hej, det är så kul att läsa klassens blogg! Ni gör ett mycket bra arbete och jag vill även passa på att tacka för onsdagen. Det var trevligt att se en del av allt det Ni jobbat med “Live” på Öppet hus. Hälsingar Eva Evertsson

    SvaraRadera
  2. Medeltidsredaktionen var toppen och allt annat ni jobbat med.
    Paintbal,l hur kul som helst ser det ut som.
    Inger

    SvaraRadera