fredag 1 februari 2013

vecka 5

Hejsan!

Ida och Stina berättar om veckan:

På landskapen har vi haft Lappland. Vi har hållt på med reklam på bilden medans den andra gruppen hade Eq. Vi är snart klara med huset.
På engelskan har vi jobbat med kap 12 ``can you play the clarinett``. På musiken har vi hållit på med Alice Tegner och Evert Taude och Bellman.
På syslöjden har vi gjort skålar och djurhus m.m. På syslöjden har vi börjat med sypåsen och valt tyg. På idrotten har vi gjort egna redskapsbanor som gick ut på olika grejer. På matten har vi arbetat med tid och klockan i vår nya mattebok. Vi har åkt skidor i eljuspåret.Vi har redovisat våra grupparbeten, det handlade om luft, skogen, hållbar utveckling samt människor och jorden. Vissa har hållit på med kluringar och mera tornet på matten.

Tack och hej!
Ida och Stina


Vi äter mycket c-vitamin för att hålla oss friska.
I måndags åkte hela fyran skidor i elljusspåret. Härligt! Vi gör om det på måndag igen...

I torsdags delades idrottsgruppen upp i fyra grupper och varje grupp fick ett antal redskap på sin del av planen. Sedan skulle de bygga en egen redskapsbana, som de andra grupperna fick testa. Roligt och fartfyllt. Uppgiften innebar också att eleverna skulle fundera över säkerhet, att det skulle finnas möjlighet att välja olika alternativ vid vissa redskap och att alla skulle ha möjlighet att klara alla övningar. Det gick hur bra som helst!



På SOn arbetade vi med religion. Alla har fått välja om man vill examineras genom en rapport eller ett prov när vi avslutar området "våra världsreligioner". De som valt prov, fick sitta och träna inför provet med hjälp av sina tabeller, medan de som valt rapport fick börja skriva på sina rapporter. Nästa Onsdag blir det prov eller fortsatt rapportskrivning.
Ovan: Madde, Sway och Miranda filar på sina rapporter.
Nedan: Mathilda och Emma hjälps åt att plugga till provet. 


Matte: Vi övar på klockan, det finns en bra internetsida där du kan öva mer: http://www.kunskapsstjarnan.se/klockan.php





NO




Luft


Hållbar utveckling

Skogen

Människan och jorden

Vatten

Människan som konsument




Jepardy




Nästa vecka:
På måndag åker vi skidor igen efter lunch.
På torsdag är det ett test på engelskan kapitel 9-12.
På onsdag är det prov i religion för de som valt den examinationen, övriga arbetar vidare med sina rapporter.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar