fredag 15 februari 2013

vecka 7

Hej!

Denna vecka har varit kort för eleverna då lärarna hade studiedag måndag och tisdag. På måndagen träffade vi lärare från andra skolor i kommunen och vi lärde oss mer om bedömning. Tisdagen spenderade vi i arbetslaget och planerade och tittade på olika elevarbeten tillsammans för sambedömning.


Malin och Anna förbereder den nya läsläxan.
Trots kort vecka har vi hunnit med en hel del:

Sadeq och Therese berättar om veckan:

Vi tränade på basket på idrotten. På musiken lysnade vi på tre låtar och dom var ganska bra.
I torsdags på engelskan gorde vi  alla hjärtans dag kort till familjen. På svenskan jobbade vi med läsförståelse vi har olika rutor vi  måste göra och dem är grön, gul och röd. Vi har börjat med medeltiden och vi ritade varsina gubbar. Vi fick hitta på olika namn till gubbarna.

Hälsningar Kungen!! & Therese



SO:
Vi har jobbat med Västerbotten och lärt oss att Umeå och Skellefteå är två städer som ligger i Västerbotten. Vi lärde oss även att i Umeå finns det ett par skidor som är 5200 år gamla, dessa hittar du på Svenska skidmuseet.


Vi har avslutat vårt arbete med religioner och gått vidare med Medeltiden som är ett ämne som både Malin och Anna tycker är superspännade, så mycket tid kommer att spenderas åt Medeltiden en tid framöver.

På lektionen denna vecka tittade vi på den lokala pedagogiska planeringen för Medeltiden för att se hur vi ska jobba och varför. Vi tittade även på bedömningen för temat.

Sedan fick vi ett brev från Rita Typsdotter som ville att vi i år 4 skulle hjälpa henne att skriva i tidningen "Medeltidsnytt". Hon skulle själv ut på en resa och behövde under tiden hjälp att skriva några artiklar. Innan vi kan börja med artiklarna måste vi lära oss mer om Medeltiden genom att se film, läsa fakta och lyssna på vad Malin och Anna har att berätta.



Under fredagen fick vi vårt första uppdrag från Rista Typsdotter. Hon ville veta mer om oss, hur vi ser ut bland annat. Vi tittar på bilder hur man såg ut på Medeltiden och skapar vår egna personlighet. Vi tittar också på vanliga namn under Medeltiden och valde ett eget namn.





4B gjorde jättefina pennburkar som de sedan ska ha på sina bänkar. De klippte och klistrade fast bilder ur tidningar och limmade sedan fast dem med sk decoupage-teknik. Nu står här burkar med djur, superhjältar, starwars, hockey - och fotbollsstjärnor mm och väntar på att bli färdigstylade så att de kan börja användas. 4A kommer att få göra burkar också, inom kort. Till dessa är det jättebra om man tar med sig tomma, rena kattmatsburkar...den som har.

Alla hjärtans dag!
Vi passade på att knåpa ihop lite kort till våra nära och kära.


Bilduppgift från förra veckan, vackra tekoppar:



Ida jobbar hårt...

Engelska:
Under torsdagspasset tittade vi på provet från förra veckan och gick igenom sådant som var svårt för många. I och med att det var Alla Hjärtans dag passade vi även på att pyssla lite.

Engelskaläxan kommer att se lite annorlunda ut några veckor framöver. Vi lärare har sett att vi måste jobba mer med grammatik så vi lägger glosorna åt sidan en stund och koncentrerar oss på grammatiken.

Härliga raster:




Trevlig helg!!!

Nästa vecka:
På måndag åker vi skidor efter lunch, kom ihåg skidorna!

På tisdag är det både Skolråd och Mattekväll för föräldrar på kvällen. Vi kommer på mattekvällen att kika på hur man bland annat kan lära in multiplikationstabellerna på ett roligt sätt.

På onsdag går våra elevrådsrepresentanter på Elevråd.

På fredag ska Malin på läroplansträff igen, Tomas E jobbar i klassen.

Tjing Tjong!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Har precis läst genom Er blogg. Jättekul att se så mycket ni hinner med. Superfina teckningar och många fina bilder på Er alla!
    Ni gör det jättebra, kämpa på!

    / Johanna (Elias mamma)

    SvaraRadera