fredag 18 januari 2013

vecka 3

Fredag igen...

Johan och Axel börjar att berätta om veckan:

Vi har hållit på med diagram och tabeller. På NOn har vi börjat med projekt Kapellbacken. Vi har börjat med religioner. Vi har delat upp oss i grupper som får forska om en religion. Vi har sett på nya säsongen av geografens testamente norden. Vi har kollat på nya säsongen av lilla aktuellt skola. Vi har jobbat med adjektiv på svenskan. Vi har börjat spelat instrument på musiken.
Hej svejs lingonris från Johan och Axel


På idrotten i torsdags lekte vi flera nya lekar. Första heter "mördarsnigeln" - då hade vi lika många koner som elever utställda i salen, en kon var "tom", den skulle en av eleverna "snigeln" sakta gå fram till och de övriga kunde då byta kon för att hindra snigeln - men då blev ju en annan kon tom. Det var en klurig, men rolig lek där man måste tänka "ett steg längre". Den andra leken ser vi bilder på här nedanför. På två planhalvor byggdes upp en spelplan där tre lag fick varsin del att vara på. Sedan skulle man bränna eleverna i de andra lagen, med en mjuk boll. Om man brände någon så vann man över den personen till sitt lag. Efter ett tag så fanns det bara två lag - och till sist bara ett - och så hade alla vunnit :).

På svenskan jobbar vi med lite olika saker. Alla skriver på Huset för fullt för att slutföra projektet vecka 5. Några jobbar med läsförståelse och andra lär sig mer om adjektiv.

Övningar på Smartboarden med adjektiv. Jonathan funderar om det stämmer...;)

Max och Linnéa klurar på adjektiv.
Johan och Gustav visar adjektiv med charader.


Under veckan har vi fortsatt med diagram och tabeller. Efter undersökningarna förra veckan har det konstruerats diagram.



Redovisning av diagram


Under onsdagen jobbades det med religioner. Eleverna var indelade i små grupper där de sökte efter information om en viss religion. Nästa vecka gäller det att komma ihåg sin religion för då ska man berätta för andra om den.

Vi besökte även Härjedalen och många elever kände igen några orter, till exempel Hede, Sveg och Vemdalen. Sedan gjordes det tipsfrågor om landskapet.

Kan du?

Vilket berg är högst?

1. Helagsfjället
X. Skarsfjället
2. Flatruet

Vad heter Härjedalens landskapsblomma?
1. Gulsippa
X. Mosippa
2. Prästkrage

Vilket är Härjedalens landskapsdjur?

1. Lo
X. Björn
2. Älg

 Här skriver vi  tipsfrågor i våra  Sverigeböcker.
 På NOn jobbades det också med diverse saker, bland annat så skrevs det brev till stadsministern.

Under fredag morgon fick vi besök från kommunen, Pernilla Ehn berättar om projektet "Kapellbacken" där eleverna ska få vara med och hitta på idéer vad som ska göras på grönområdena där nere.

 På bilden har vi börjat titta på reklam, det är intressant att diskutera och jämföra reklam.
Bildarbete från förra veckan, vad visar sig när fönstren öppnas?

Kul!


Nästa vecka:

Hela måndagen ägnas åt projektet "Kapellbacken". Skisser ska konstrueras och idéer ska födas.

Vi jobbar med landskapet Jämtland och fortsätter med religionerna.

På torsdag och fredag kommer Malin vara ledig, torsdag rycker Elisabeth in och på fredag kommer Anette K.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar