måndag 7 januari 2013

God fortsättning...

...och välkomna tillbaka till en ny termin.

Den här veckan kommer vi att starta upp ett nytt kapitel i matten. Vi kommer att lära oss mer om tabeller och statistik. Två lektioner kommer att spenderas ute. Då kommer eleverna att jobba i grupper och göra olika undersökningar. När dessa är gjorda kommer de att skapa egna diagram utifrån sina undersökningar.
Eleverna kommer att få nya matteläxor denna termin. Deras läxor hör tydligt ihop med de kapitel de arbetar med för tillfället. Veckans läxa handlar bland annat om att läsa av tabeller.

Vi fortsätter att jobba med "Huset", och räknar med att vara klara innan vecka 5. Detta kommer att innebära att en del av eleverna kommer att få ta hem och arbeta med sitt skrivande.

I SO ska vi börja med att lära oss om de fem världsreligionerna. Under denna period med religion kommer de bland annat att få prova på den s.k " pusselmetoden". Den går i stort ut på att först lära sig mycket om ett ämne ( här en religion) i grupp och sedan dela upp sig i nya grupper för att berätta för klasskompisarna vad man lärt sig. Vi kommer att starta upp denna vecka med att bland annat se en film som handlar om religionerna. I slutet av detta område ska eleverna själva få fundera hur de ska redovisa vad de lärt sig.
Vi fortsätter även att lära oss mer om Sveriges landskap - denna vecka hamnar vi i Dalarna. 

På torsdagens idrott har vi tänkt gå till starten av elljusspåret och åka lite madrass. Vi kommer att gå hela fyran och spendera hela eftermiddagen i backen. 

// Anna, Malin, Elisabeth, Carina och Larsa






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar