fredag 23 november 2012

v.47


Hej hopp i höstmörkret.

Vi närmar oss första advent och nedräkningen mot jullovet har börjat.

Denna vecka har fyllts av utvecklingssamtal och en massa spännande jobb.

Hind och Anja berättar om veckan:

I torstags hade vi idrott då körde vi olika balsans stationer. I onsdags hade vi musik och då gjorde vi en egen låt det var roligt. Och i tistags då hade vi slöjd det var ganska roligt vi fortsatte på vår slöjdpåse. Och i måndags så hade vi idrott och på idrotten så körde vi också balans stationer. I dag hade venus EQ och mars hade bild det var kul. På matten jobbade vi med mattboken, vi jobbade med olika saker som handlar om delat och gånger det var roligt. På no,n så planterade vi växter för att vi jobbar med natur och rättigheter i naturen. Och idag (fredag) så har vi haft svenska och på svenskan så jobbade vi med läsförståelse. Och efter det så såg vi på geografens testamente. I tisdags hade vi svenska, då jobbade vi med huset det var ganska roligt. Och på so,n jobbade vi som vanligt med landsakaps boken sen gjorde vi egna vykort från Öland till familjen eller kompisar som vi klistrade in i boken.

//Hind och Anja




Här kommer några bilder från måndagens balansgympa.
Eleverna utmanade verkligen sig själva och testade på "lite svårare" övningar. Kul!


NO-rebus...




Elisabeth förbereder lektion :)


Landskapsarbete, denna vecka läste vi om Öland. Vi låtsades att vi var på Öland och så skickade vi ett vykort hem där vi berättade vad vi hade sett och upplevt där.







Onsdagens samhällslektion: I grupp fick vi en planritning för ett samhälle. Vi fick i gruppen 100 byggpoäng att handla hus, butiker och servicehus för, här gällde det att tänka efter vad som behövs i ett samhälle. När gruppen hade bestämt vad som behövs, fick man handla av fröken.







Bilder från förra veckans matte, tangram i 4A.





Linna, Jezper och Noel var in till treorna och berättade om runstenar och asatro. De visade sina runstenar som de gjort på bilden och berättade om hur de gjorde när de tillverkade dem. De visade också runskriften. Bra jobbat!



 Nästa vecka:

På måndag är det möte för cykelbanan med rektor Kent. De som är intresserad av cykelbanan går på mötet.

På onsdag är det Skolråd på kvällen, elev- och föräldrarepresentanter går, övriga är välkomna också.

Matematik: Vi ska börja med något helt nytt: kort division. Det blir spännande.

Geografi: Landskapet Östergötland

Samhällskunskap: Vårt samhälle

Engelska: Kapitel 9, glosor till fredag.

Svenska: Läsläxa kap. 11. Huset, läsförståelse och tyst läsning


Nä nu hoppas vi på lite snö!
Kram och hej!




2 kommentarer:

  1. Linna , Jeper och Noel var kanonbra när de pratade och visade on asatro och runstenar. Vi ska visa filmen om grisen som Jezper berättade om. Noels runsten passade bra eftersom vi precis hade pratat om Midgårdsormen.
    Bravo!
    Inger

    SvaraRadera
  2. Vad roligt ni har!!! Tyvärr vi missade julpysslet- det brukar vara jätte kul. Jag hoppas ni hade det bra ändå! Nästa år kommer vi. Ha så riktigt roligt! Två veckor kvar till jullovet och då vet ni....TOMTEN kommer. Kramar till er alla från Annamaria Elias mamma

    SvaraRadera