måndag 9 september 2013

Vecka 36

Hej! Vi heter Celina och Hind och har hjälpt till att skriva bloggen denna vecka.
 

Vi har påbörjat vårt skrivprojekt "Den magiska dörren". I det första kapitlet tränar vi på att göra personbeskrivningar. Vi gör först tankekartor för att planera vad vårt kapitel ska handla om, sedan skriver vi på dator. Här kamratbedömer vi varandras texter, och hjälps åt för att förbättra kapitlen. 

Till vår hjälp har  vi en checklista.  Den tar vi fram när vi skrivit klart vårt
kapitel för att få hjälp att själva gå igenom och se om vi fått med allt. 

Cassandra och Noel kamratbedömer också sina första kapitel. 
SO: Vi har lärt oss mer om Norden. Vi såg en film och tränade sedan gemensamt på vår analytiska förmåga. Vad är lika mellan länder i Norden? Vad är olika? Hur ser naturen ut i de olika länderna och vilka olika naturresurser finns?  Varför är danska, norska och svenska ganska lika varandra, men finska helt olikt?
Efter det fick vi  välja ett land som vi ska arbeta mer med enskilt. Vi redovisar vårt arbete muntligt nästa vecka på SO-lektionen. Då tränar vi vår kommunikativa förmåga.

Matte: Vi fortsätter att träna på "de fyra räknesätten". Denna vecka har det varit multiplikation med uppställning eller talsorterna varför sig, med många nollor. Vi har också spelat olika spel för att träna på multiplikationstabellerna.

Idrott: Vi har tränat på att orientera. I måndags var vi inne och tränade på karttecken och på väderstrecken. Vi gjorde bland annat kartteckenbingo.  I torsdags var vi vid elljusspåret och sprang banor.





Fotriktiga skor är bra när man orienterar ;)




Rast är kul!



Bildlektionen denna vecka resulterade i vackra höstträd. Vi har målat fina träd med fingrar och pensel.





Brandövning


Mitt i lektionen drog brandlarmet i gång, alla visste vad de skulle göra, alla ställde sig i led på stora fotbollsplanen och väntade på fröknarna.


Engelska: Vi jobbade med det första kapitlet i boken "What´s up". Inne hos 5A dramatiserade vi texten.

 





Hmmm, Max is looking for something to eat.



 
NO:




 
Den här veckan har vi jobbat med vatten och ytspänning. Vi fick göra olika experiment med att bland annat räkna hur många droppar vatten som fick plats på en 1-krona innan det "svämmade" över. Över 100 droppar fick plats. Vi fortsatte lektionen utomhus där vi gjorde stora och små bubblor, runda och fyrkantiga.
 
 
 















 

3 kommentarer:

  1. Vad roligt att få läsa om och se bilder på hur ni jobbar. Ni skriver väldigt bra och formulerar er tydligt. Hur gick det med de fyrkantiga bubblorna, fick ni till dem?

    SvaraRadera
  2. Kul att se när ni orienterar tycker en gammal orienterare! Var ni vid geningen eller...

    SvaraRadera
  3. Fina bilder! //Jennie

    SvaraRadera