fredag 21 september 2012

v.38


Hej Hopp!

Linnéa och Elvira börjar och berättar om veckan som gått:
 
 
Den här veckan har vi jobbat med vikingahus det var kul och vi lärde oss om hur husen såg ut inuti. Vi har även haft EQ med Nina medans dom andra hade bild, på bilden fick dom göra teckningar med rutor. På gympan fick vi spela paintboll och spökboll fast på lite andra varianter. På musiken fick vi lära oss att spela lite gitarr i olika toner gruppvis. På matten har vi kommit till andra kapitlet som heter subtraktion och addition. På svenskan har vi jobbat med huset, läsförståelse och språklära. ♥  //Linnéa och Elvira
 
 
Här kommer lite bilder från veckan:

Multiplikationsrace, enkelt att göra hemma.
Ta två vanliga tärningar, multiplisera talen med varandra. Gör en spelplan med siffrorna 1-36 och sätt ett kryss för varje svar man får. Flest kryss på en rad vinner när man väljer att avsluta.


Multiplikationsrace

Multiplikationsrace

Multiplikationsrace

Hmm?

Klurigt!
 
Vad ska det stå för att det ska vara lika mycket på varje sida?



Vi tillverkar mosaikbilder på bilden






Under engelskalektionerna har vi lärt oss att presentera andra människor. Vi har även lärt oss olika djurnamn.
 
 



Max presenterar sin familj på engelskan

This is Mr Wilson...säger Elias

This is Mrs Wilson....säger Elvira

Vi har arbetat med Närke och då låtsades vi att vi var i landskapet och skulle skicka ett vykort hem där vi berättade vad vi hade sett och varit med om.

Melvin skriver vykort från Närke










Jag har besökt Svampen och Kumla...





Vykortstillverkning från Närke

 
 
På SOn har vi även fortsatt vårt arbete med vikingar och denna vecka tittat på husen och hur de var tillverkade under vikingatiden.
 
 
På NOn med Elisabeth har vi börjat prata om svenska djur, vi har börjat tillverka en tidning som ska handla om alla våra landskapsdjur.
 
Två representanter har varit på elevråd denna vecka, årskurs fyra hade bland annat som förslag på att vi ska använda vår flaggstång oftare och föreslog att vi skulle ha en Björkbackaflagga. Kul idé!
 
Två andra representanter var på matråd, där det diskuterades vilka maträtter som önskas och så ville matbespisningen ha in förslag på temavecka, våra förslag var bland annat: kinesisk, thai, mexicansk, texas, skaldjursvecka och fredagsmysvecka :)
 
 
 
 Celina och Stina har tillverkat fina osthyvlar på träslöjden.


Nästa vecka fortsätter vårt landskapsarbete och det är Västergötland vi ska lära oss mer om, vi jobbar på med kapitel två i matteboken och övar mer på addition och subtraktion. Multiplikationstabellerna 5 och 6 ska vi visa att vi kan genom bland annat bingospel.
På onsdagväll är det Skolråd, vi har en föräldrarepresentant från år 4 men är fler föräldrar sugna att gå så är man hjärtligt välkommen, anmäl er till rektor Kent bara så han kan fixa fika till rätt antal personer.
 
Kom ihåg att vi blir jätteglada när ni som läser våran blogg skriver en rad eller två!
 
Ha en mysig helg! Kram från oss i årskurs 4 på Björkbackaskolan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar