fredag 31 augusti 2012

v.35

Hej!

Vi har jobbat med att sortera växter på NO´n. Vi började med att färglägga växter på ett papper. Sedan klippte vi ut dem. När vi gjort det fick vi ett stort färgat papper. Där skulle vi limma upp växterna i grupper. Siri valde att gruppera dem efter färger och hur de växer.
Siri färglägger sina växter.

Jezper

Samuel börjar klippa ut sina växter och ska sedan sortera dem i grupper.

Mathilda

Ett färdigt resultat.

På SO´n har vi arbetat med Sverige. Vi började med att ha en läxa som gick ut på att alla skulle välja en ort i Sverige som de varit till. Sedan skulle vi berätta för varandra om den orten och peka ut var den ligger på kartan. Sway berättade om Hudiksvall och Oliver om Strömstad.
Anna och Malin läser högt för oss ur en bok som heter Kompassresan. Den handlar om en pojke som heter Adam som ska ut på en resa i Sverige. Nu har han åkt tåg genom Södermanland. Han träffar en tjej som heter Zohra. Därför jobbade vi med Södermanland efteråt i våra geografiböcker. Då ska man fylla i en blindkarta över Södermanland.

Elvira visar bilder på smartboarden.


Max redovisar sin plats i Sverige.

Ida berättar...


Vi har även lärt oss mer om Vikingar på SO´n. Vi har sett en film som heter Resan tillbaka 1. Den handlar om skeppsbyggaren och hantverkaren. Vi fick lära oss mer om hur vikingarna byggde sina skepp och vilka varor de bytte till sig på olika handelsfärder.

På matten har vi tränat på att använda tallinjen. Vi har arbetat i boken, haft genomgångar och övningar på smartboarden och använt ett rep och gjort egen tallinje. Då ska man tex kunna pricka in var ett visst tal ligger på tallinjen, och tex vilket hundratal som 113 ligger närmast.

Eng - Vi har fått vår första glosläxa. Vi skulle lära oss siffrorna 1-10. Vi har sjungit en sång och lyssnat på en text som vi sedan härmade.


Nu ska nästa veckas glosor skrivas.

När vi arbetade med boken om "Huset" har vi fortsatt skriva kapitel 1. Många har börjat renskriva på datorn. Vi skriver en kladd i en skrivbok, sedan lämnar vi in kladden och någon lärare rättar. Sedan skriver vi rent på dator. Vi har även börjat arbeta med kapitel 2. Då ska vi träna på att beskriva en person som bor i huset.

På idrotten var vi ute. Vi lekte först en lek där ett lag skulle ställa upp koner och ett lag skulle lägga ner koner. När Anna blåste räknade vi hur många koner som stod upp och hur många som låg ner. Det lag som hade flest koner på "sitt sätt" vann. Det var full fart!
Efter den uppvärmningen gjorde vi en variant på brännboll. Tre i innelaget skulle kasta ut tre olika bollar och sedan skulle utelaget ta emot bollarna och skynda sig tillbaka med bollarna till tre rockringar. När alla bollar var tillbaka blåste Anna i pipan och då gällde det att den som sprang antingen hunnit runt, eller stannat vid en kon så att han/hon inte blev bränd.

Idag, fredag har halva fyran bild. Den andra halvan har EQ. På bilden mmålar vi av rönnbär och gör fina höstteckningar.




Nästa vecka:

Vi har läsläxa till måndag, i Tidsmaskinen. Då ska vi sitta i läsgrupper och läsa högt för varandra. På slutet läser Anna och Malin nästa kapitel högt för oss.
Träna gärna flera gånger och se till att läsa högt för någon där hemma.

På onsdag åker vi till Jamtli. Kul!
Kom ihåg att de som vill har sovmorgon fram till 11.00 på torsdag morgon, eftersom dagen blir lång när vi åker till Jamtli.

Idrott på måndag och torsdag. Kom ihåg ombyte och handduk!

Vi fortsätter att arbeta i matten med kapitlet om Taluppfattning. Efter diagnosen för kapitlet som kommer i slutet ska endel elever repetera och jobba lite mer med "samma saker" för att befästa medans andra kommer att utmanas och arbeta med svårare uppgifter.

Ha en trevlig helg!

/4A och 4B







4 kommentarer: