fredag 21 mars 2014

vecka 12

 Hallo!

Denna vecka skriver Max J och Oliver bloggen.

Vi har haft trä/syslöjd, vissa blev klar med sin kudde på syslöjden och några hann börja med flaggan.

Ma: På matten tränade vi dom fyra räknesätten addition, subtraktion, divsion och multiplikation, många har gjort diagnosen och börjat med lite svårare uppgifter.

När vi tränade att tala om vilket räknesätt som skulle användas i ett lästal, fick vi göra en övning där alla svarade på de frågor som ställdes genom att svara med sin hand. Svarsalternativ 1 - visa ett finger, svaralternativ 2 - visa två fingar osv. Sedan diskuterade vi vilka svar som getts och hur man hade tänkt vid de olika svar man gett.


Vi tränade även på multiplikationstabellen genom ett spel som heter stress, spelade "Matematik i Måneby" och arbetade i par i "Mera Tornet" - en bok full av utmaningar.


NO:
På NOn har vi jobbat med lungor och matsmältning. När vi jobbade med lungorna så fick vi testa hur länge man kunde säga aaaaaaahh.....
Vi tränar lungor och se vad lungor kan göra.




 
 
 
 
Idrott: I måndags dansade vi vårt första danspass med Bea från danspatrullen i Östersund. Vi tränade foxtrot. Vi kommer att träna två pass till innan det är dags för dansavslutning på Erikslunds folkets hus den 16/4.
 
På torsdagen hade vi teoripass. Det handlade om kondition och sömn. Vi såg först en film och diskuterade kondition i grupper. Sedan såg vi film om sömn och diskuterade. 
 
 
 
Bild: På bilden gjorde vi Pablo Picasso.

 
 
 
Svenska:
På svenskan har vi tränat skiljetecken och i Tummen upp var det dags att argumentera. Vi började med att intervjua varandra i par. Sedan skulle vi presentera den person vi intervjuat för resten av gruppen. Det är roligt när man kan få lära sig nya saker om sina klasskamrater.
Vi övade på att argumentera för att få med oss någon eller några på Melodifestivalen, en demonstration, en konsert eller att se en ny ungdomsserie.
Vi fick testa på att låtsassöka sommarjobb som till exempel jordgubbsplockare eller butiksbiträde. Här gällde det att berätta om sig själv så bra att arbetsgivaren valde just mig till jobbet.

Vi började svenskalektionen med att få fundera över vilka förmågor som vi skulle träna på genom att plocka fram förmågorna från våra lappar på väggen. Vi plockade fram att "samtala", "framföra sin åsikt", "argumentera" och "presentera" på de rosa lapparna från den KOMMUNIKATIVA förmågan.
 
 
 
Vi argumenterade och övade på den Kommunikativa förmågan, bland annat "Att kunna framföra och
bemöta argument", "Att kunna uttrycka egna åsiker".

 
 
Engelska: Vi chattade på engelska. Vi övade på kunskapskravet att " Uttrycka dig på ett bra sätt när du skriver till andra".
 
 
 
 
 
Nästa vecka:
 
Måndag: Tipspromenad på Idrotten
 
Elias L, Theo, Lena, Julia, Albin går och läser på Parkbacken.
 
Onsdag: Engelskatest kapitel 13-16
Elevråd, Jezper och Max J medverkar
 
Torsdag: Idrott, handduk och kläder med.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar