fredag 15 november 2013

vecka 46

 
 Den här veckan skriver AXEL & ALBIN
 
 
                                                                                    HEJ!!
På bilden den här veckan fick vi göra färdigt våra foliegubbar, den magiska dörren och fiskarna.
På engelskan hade vi förhör på dom oregelbundna verben som vanligt. Sedan började vi att titta på en serie som heter "The New Tomorrow". Den handlar om barn i stammar och alla vuxna är försvunna, serien är på engelska med engelsk text så det är lite klurigt. På musiken har vi tränat på lucia sångerna till luciatåget. Idag ska vi gå på en teater (Fredag) som heter Chip & hans hund.
 

 
Engelskalektion



På idrotten har vi tränat och spelat Handboll. Vi övade på att dribbla bollen, skjuta och passa. Vi har också spelat en frispee match. På torsdagen spelade vi handbollsmatch.

 ...efter önskemål fortsätter vi spela handbollsmatcher en lektion till på måndag.

Vi skriver på "Dörren". Den här veckan har vi tränat på att skriva punktlistor och att beskriva mer med hjälp av adjektiv och adverb. Vi fortsätter att kamratbedöma varandras texter och att träna på att bearbeta för att göra texterna bättre. Vi bearbetar vår egen text bland annat genom att kolla genom checklistan och att lyssna på vår text med hjälp av uppläsningsprogram på datorn.

 
På våran NO den här veckan har vi tittat på en film som handlar om korrosion (rostning).
Sedan fick vi anlysera, diskutera, dokumetera, och jämföra om våra spikar som rostat.
Elisabeth hade satt upp en liten hylla där hon hade gjort ett eget spikexperiment.








 
 
På matten fortsatte vi att träna på bråk... Vi har bland annat arbetat med att jämföra olika bråk med hjälp av bråkplank och att se att bråk, decimaltal och procent hör ihop. För att träna detta har vi både arbetat i grupper med olika spel, haft genomgångar och diskussioner och arbetat enskilt.
 

Varje morgon denna vecka har vi börjat med att se ett avsnitt av en tv-serie som är från UR. Den handlade om barn med olika diagnoser. Vi har lärt oss mer om adhd, add, tourettes, tvångssyndrom, aspergers och autism. Efter avsnitten har vi diskuterat och pratat i klassen om vad vi sett. Intressant och viktigt!


Vi fortsatte att arbeta med tematiska kartor på SOn. Vi har tränat på att jämföra olika delar av Europa med hjälp av tematiska kartor som visar tex årsnederbörd, befolkning och klimatzoner. Nästa vecka ska vi arbeta med östra Europa.
 
 
Nästa vecka:
 
KOM IHÅG TIDEN FÖR UTVECKLINGSSAMTAL!
 
Måndag: Viktor, Johan, Siri, Nom och Hind går till Parkbacken och läser för förskolebarnen där.
Förhör på Multiplikationstabellerna.
Idrott: kläder och handduk med. Handboll.
 
Tisdag-torsdag: Malin på utbildning i Sundsvall, Anette Kempe jobbar i klassen.
 
Tisdag: 9,00 Luciasolister möte med Ruth-Len på Musikskolan.
 
Onsdag: Läxförhör Oregelbundna verb
 
Torsdag: Idrott, kläder och handduk med. Handboll.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar