fredag 22 november 2013

v.47

Hejsan! Det är Linna och Lena som skriver bloggen.

SO:  Vi har hållit på med östra Europa. Då har vi valt ett land och börjat skriva ett resebrev om det landet. Vissa av oss fick titta på film om man ville och om man har ett land som det finns film om den. Vi tränar på att samla fakta med hjälp av olika källor och sedan skapa egna presentationer om ett land. Här sitter vi och skriverresebrev eller ser på filmer om de olika länderna.

NO: Vi har dokumenterat mer av våra experiment om varför dom rostade olika i våra NO-böcker. Det var lätt men ändå lite klurigt. Sedan fick vi titta på två filmer om robotarnas utveckling och en film om teknikspanarna. Vi fick ett uppdrag av dom.

Bild: Vi har gjort 3D bilder av våra händer det var lite klurigt att göra raka ränder. Här ser vi lite fina bilder när vi ritade:)
 Matte: Vi har tränat på att ordna  bråk, decimaltal och procent i grupper. Efter vi gjorde det så jobbade vi i våra böcker utifrån våran diagnos som vi gjorde för ett tag sen.
På fredagen spelade vi olika mattespel och gjorde kluringar.


 

Svenska: I svenskan har vi skrivit skrivstil. Det gällde att vara stadig på handen. Det var kul!
Vi fortsätter att skriva på "den magiska dörren". Vi tränar på att kamratbedöma varandras kapitel och har i veckan bland annat provat på att använda en metod som heter "två stjärnor och en önskan". Då ska man skriva två saker som var bra med kapitlet och sedan ge tips på något som kan bli bättre. Många har under denna vecka tränat på att förstärka sina beskrivningar med adverb och adjektiv.


                     Här ser vi hur det gick till när vi skrev skrivstil och en hand tittar fram?
 
 Engelska: I engelskan har vi tittat lite mer på fonetisk skrift. Det var roligt att gissa hur man uttalade dom. Vi har också tittat på en serie som heter The new tomorrow.
Idrott: Vi har lekt en lek som hette apor och lejon. Då skulle aporna ta frukter från träden medans lejonen försöker att att skydda frukten för dom tyckte de var så fint. Vi hade tre lejon och fem ap- familjer. Det var full fart och alla var alldeles svettiga efteråt.
 
På måndagen fick alla önska aktiviteter till vår Elevens val-vecka. Vi fick önska två saker som vi skulle vilja göra på idrottspassen. Efter det spelade vi handboll.


Här ser vi Nom ta en frukt innan lejonet Linna kommer.



Nästa vecka: 

Vi fortsätter med utvecklingssamtal nästa vecka!

Träning inför lucia är i full gång. Träna gärna på sångerna hemma också!

Matråd på tisdag.

Under veckan kommer mer information om julskyltningen då eleverna fått möjlighet att vara tomtar och tjäna lite pengar till klasskassan.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar