fredag 17 maj 2013

vecka 20

Hej!

Vilka härliga dagar det är nu!

Therese och Sadeq berättar om veckan:

På idrotten lekte vi  fresbee och brännboll första gången. men fresbee var roligare tycker alla tror vi.
På musiken så tränar vi på sånger till skolavslutningen. På träslöjden så håller alla på med olika saker.
På syslöjden gjorde Sadeq en smile. Vi har jobbat med bråk det är kul tycker vi.


Mattevecka.

Vi har arbetat lite mer med matematik denna vecka. Vi har jobbat med bråkräkning på olika sätt. Några har spelat pizzaspelet, spelat bingo, lotto, lagt palinspel, domino mm mm. Bråk är enkelt att öva på hemma också. När ni delar på saker, till exempel frukt eller pizza. Hur många delar ska vi dela i, hur många delar får var och en? Använd begreppen tredjedelar, fjärdedelar osv.








Vi tränade på att ordna olika bråk i storleksordning. 
Ett av passen under matteveckan tillbringade vi ute. Vi gick till elljusspåret och gjorde olika bråkövningar. Till sin hjälp hade eleverna kottar, pinnar, stenar och blommor.








Vi hann även med en liten stund av uppskattad fri lek i skogen. 



I onsdags var vi ner till Kommunhuset med våra Kapellbackenmodeller. Håll utkik när utställningen blir av, vi vet inget datum ännu. Sen får vi hålla tummarna för att något av våra förslag blir verklighet, det skulle ju vara jättehäftigt! Tänk att få säga till sina barn: "Detta ritade jag och gjorde en modell på när jag gick i skolan."

Eleverna gick själva ner till kommunhuset och lämnade över modellerna.
SO:
Vi har jobbat med Uppland denna vecka. Nu är det bara ett landskap kvar - Gotland sen har vi jobbat med hela Sverige! Vilket jobb vi har gjort! Påminner även om att öva på alla landskapen för nästa onsdag är det test på dessa.

NO:
Denna vecka har vi gjort färdigt uppgifter i arbetsboken. Kapitlen ljud, ljus och astronomi. Vi har repeterat och diskuterat vissa av frågorna som var lite extra kluriga. Sedan påbörjade vi ett fördjupningsarbete om en valfri planet. De som blev klara fick läsa ett valfritt nummer av tidningen Forskning & Framsteg.

Engelska:
Vi har börjat titta på klockan i engelskan. Fråga vad klockan är: What time is it? Samt att kunna svara: It is two o ´clock, eller it is halv past one. Det är lite klurigt att de säger på ett annat sätt i engelskan än vad vi gör på svenska. Vi säger att klockan är halv två medans de säger att klockan är en halvtimme efter ett. Lurigt!






Svenska:
Svenskan denna vecka har fått stått åt sidan för att ge plats till mer matte. Vi har läst som vanligt varje morgon men annars är det matte som vi har ägnat tiden åt.

Idrott: 
Vi var ute i det fina vädret i torsdags. Då provade vi på att spela frisbee. Det blev bland annat frisbee-golf och ultimate-frisbee. 

Vi har pratat lite extra om nyheter denna vecka och diskuterat att det finns "fula gubbar" här i området som åker och raggar upp barn. Vi ska inte åka med okända människor oavsett vad de säger till oss!!! Läs vidare här.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar