måndag 14 april 2014

v.15

Hejsan, den här veckan är det Theo och Elias L som skriver bloggen!!!!!!:)

Den här veckan bara flög iväg - precis som alla andra.


Idrott: I måndags hade vi återigen ingen gympahall, så det blev teorilektion istället. Vi pratade om styrka och mat. När vi såg filmen om styrka fick vi höra om Heidi Andersson som är armbryterska. Efter filmen var såklart många sugna på att ta en match eller två i armbrytning.


I torsdags gjorde vi två nya lekar. Den första var en samarbetslek. Två lag mötte varandra. En ur varje lag hade förbundna ögon och skulle hitta fram till tre ärtpåsar så snabbt som möjligt. Till sin hjälp hade de sina lagkompisar.
Den andra leken var en stafett. Under fyra koner låg korthögar med spelkort. Lagen skulle sedan hitta "sin kortfärg" under konerna genom att springa fram en i taget och lyfta en av konerna. Hade man tur låg den färg man sökte längst upp.






SO: Vi delades in i grupper och gjorde en varsin tv-show om Gustav Vasas söner. Vi fick läsa om varsin Vasason.


Grupperna förbereder sina tv-shower.

 

SV skrivprojekt: Vi började med ett nytt skrivprojekt som heter "från vaggan till graven". Den ska vara i fem kapitel. Första kapitlet hadlar om ett foster, sen puberteten, sen droger osv.





MA: Vi fortsatte att träna på att använda decimaltal. Vi tränade bland annat på att avrunda, att sätta in decimaltal på tallinjen och att addera, subtrahera, dividera och multiplicera med decimaltal. Vi har även använt oss av nomp.se, mattemastaren.se och matteboken.se för att träna detta på datorn.

NO: Vi har redovisat våra sjukdomar som vi har jobbat med. Vissa sjukdomar var jätteläskiga medan andra var spännande. Efter att någon hade redovisat fick vi ställa frågor.
 
 

Här redovisar Nils, Gustav, Agnes och Max P om sina sjukdomar. 
                                                                 


 
Teknik: Killarna fortsatte att jobba med sina mekansika djur.

 
 
 Bild: Vi håller på med att trycka mönster på tyger med färg.


 

 
Bus med paddan :)
 
Vilken frissa :) SNYGGT!



Hejsvejs!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar