fredag 26 april 2013

vecka 17

Hej!

Detta har vi pysslat med under vecka 17:

NO
Den här veckan har vi haft prisutdelning på en tävling som vi gjorde för ett bra tag sedan. Den handlade om kretslopp och hållbar utveckling. Vinnare i klass 4A blev Sadeq, Julia och Jonathan. Vinnare i klass 4B blev Noel, Lena, Melvin N och Kevin. GRATTIS!




Vi har gjort färdigt kapitlet Ljud och Ljus i Arbetsboken plus att vi har rättat eller gjort färdigt andra kapitel i boken.



Vi fick även se hur ett rör ser ut som man opererar in i trumhinnan i örat om man behöver dränera ut vätskan som finns i mellanörat. Det var väldigt, väldigt litet.


SO
Vi har arbetat med Hälsingland. Många tyckte att det var intressant med Hårgaberget och sägnen därifrån. Där det sägs att djävulen kom och spelade på sin fiol och ungdomarna dansade tills det bara var skelettet kvar. Om man väljer att tro på detta eller ej väljer man själv.

Vi fortsatt även med lag och rätt och brott och straff. Många funderingar dyker upp och eleverna har säkert funderingar även hemma.

Matte
Under veckan har vi arbetat med lite olika saker. Några har arbetat i matteboken andra har ritat klassrummet i skala 1:50. Det är klurigt och vi jobbar på med detta lite till.





Vi tränade på att hitta antalet vinklar, trianglar och sexhörningar i olika figurer, och att bygga ihop utklippta figurer till en.  Allt tillhörande området geometri.

Det blev ingen dansträning på torsdagen. Då var vi istället ute på idrotten och hade utematte. Vi tränade på att rita av olika saker på skolgården skalenligt. Vi fick prova att rita i olika skalor och endel testade även att göra ritningar av cirkelformade saker, tex kompisgungan.


Svenska:
Även här har vi jobbat med olika saker, bland annat läsförståelse och adjektiv.



Tyst läsning varje morgon, underbart!


Nästa vecka:
Måndag och tisdag kommer hela dagarna att ägnas till modellbygge av våra Kapellbacken ritningar.
Onsdag 1/5 Ledig
Torsdag och fredag vanliga skoldagar

Trevlig helg önskar vi i år 4 :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar